31 januari

Att det kunde vara så svårt att välja tapeter hade jag ingen aning om. Och helst när stian plockar fram simon och tomas sidan är de verkligen inte lätt. Han tror att han kan det där, han ska ha en svart mönstrad tapet i hallen och det funkar inte det fattar vilken stjärna som helst förutom han. Aja men Alvins rum blir blått och vardagsrummet blir grått med mönster och sen vet jag inte. Har sån beslutångest. Nu kom stian inrusandes nu ska jag agera chaufför, vi ska hämta biggan, det var som ett tag sedan.
En liten Alvin!

30 januari

Har just kommit hem från snöfestivalen, och det var kallt. Både jag och Alvin sitter med röda näsor. Men det är kul att något händer här i stan synd bara att det ska vara så förbannat kallt. Mina inlägg ahr inte kommit in som jag har skrivit tidigare, blogg brukar ju vara ganska bra på att ta tid på sig så har säkert hunnit loggat ut. Har inte gjort så mycket dom senaste dagarna varit i skolan och hemma. nu ropar alvin efter mig.

22 januari

Och det skulle sluta med att jag vart upprörd. Hade inte sett dom två sista frågorna. Nu vill jag bara förklara för er att jag har ingenting med skiten och göra och hade jag haft de så hade ändå inte kommit ut här. Det är flera år sedan och jag har lagt det bakom mig. Ingenting som jag kan yttra mig om. Ja men nu har ni fått svar på mina frågor och  jag ska hoppa framför tvn istället .

22 januari

Fråga: och hur mycket väger alvin? hur lång är han? vad äter han? hur känner du inför skolstarten igen då? ska du hänga med den såkallade allan i skolan? :)

Svar: Han väger säkert 11kg nu skulle jag tro och vet inte hur lång han är men ska till bvc här snart. Han äter nästan allt om man gömmer det med något gott. Och skolan då känns väll inte sådär speciellt lockade med något som måste göras. allan kanske man hänger med få se.


Fråga: Är du nervös inför Alvins tonår?

Svar: Fanns två sådana frågor och det är jag inte egentligen. Det får bli som det blir men det blir nog bra hoppas jag!


Fråga: Varför skriver du inte om att hur det är att vara en ungmamma?

Svar: Det har inte blivit så bara, de finns många andra som gör det och dom gör det bättre än mig.


Fråga: Varför gnäller alla unga mammor så mycket? Om allt och ingenting, har inte märkt de så mycket i din blogg dock?

Svar: Jadu, jag kan inte tala för någon annan än mig själv så du får nog fråga någon annan. Det enda jag kan svara på den frågan är att om jag gnäller så skriver jag oftas ut det så jag är medveten om att det är gnäll. Men däremot tycker jag inte att jag gnäller om hur det är att vara "ung mamma" utan om annat. Jag får stiga upp på natten, jag gör kanske inte dom sakerna som andra 18 åringar gör men jag gnäller inte över det. Jag är mer än nöjd med mitt liv!


Fråga: Hur fick du reda på att du var gravid och hur reagerade du?

Svar: Jag gör en lång historia kort. Fick inte mensen så gick till gyn där konstaterade dom att jag var gravid, hade inte märkt något innan det och det kom som en chock. Abort var det enda jag tänkte på, jag hade gått för långt för att göra det och GLAD är jag idag att det hade gått för långt. Det tog ett tag att smälta allt men till slut var jag bara glad att jag skulle få ett barn. Det är så stort!


Fråga: Varför skaffade du barn vid en sådan ung ålder?

Svar: Som ovan. Men är idag hur glad som helst att det blev som det blev. Det hade inte kunnat bli bättre!


Fråga: Hur reagerade dina föräldrar när du berättade att du var gravid?

Svar: Dom tog det bra, hade varit konstigt annars tycker jag. Mamma tog det väll bäst av alla skulle jag tro.


Fråga: Hur är relationen mellan dig och din pappa nu efter allt som hänt?

Svar: Vet inet riktigt vad du tänker på om det är efter att jag fått Alvin eller om det är de där som jag helst inte skriver om här. Vi pratar ibland på telefon och hälsar på varandra i bland.


Fråga: Varför handlar inte din blogg mer om Alvin och varför skriver du inte om några känslor till han eller dylikt?
Svar: Jag vet inte som sagt så finns det andra som skriver om sina barn hit och dit. Jag tycker att vissa gör det bättre än andra och det finns tillräckligt många sådana bloggar redan. Jag skriver bara om det som jag kommer på lite tråkigt jag vet men så får det förbli. Och känslorna ja? Dom visar jag men kanske inte bloggen han VET att jag älskar han och det är väll ändå han som ska veta det och inte alla andra. Kan bli lite mycket om jag skulle skriva att jag älskar han och dittan och dattan i varje inlägg ne jag kör på min gamla bana.Ham kan ju ändå inte läsa ännu så.


Fråga: Varför har man inte sett dig så mycket ute med Alvin?

Svar: Det har jag väll inte heller något direkt svar på. Promenerade hur mycket som helst där några månader så ute har jag varit. Vi är ute och åker pulka och han är med och handlar. du har nog bara inte varit på rätt plats i rätt tid. Sen söker jag helst inte så mycket uppmärksamhet, jag vet ju själv att folk glor vissa mer och vissa mindre men det får dom göra. Hade inte känts så naturligt för mig att hänga med vagnen på stan varje dag eller så bara för att folk ska se att jag har minsann barn, men jag lovar er att jag ta med han om jag har något som ska göras på stan eller så men inte bara för att hänga. Jag har andra saker att göra än det.


Och sen du som har frågat hur jag vart gravid, LÄS PÅ INTERNET HUR MAN BLIR GRAVID. Jag tror på storken!!
Och dom andra frågorna orkar jag inte ens svara på, känns inte rätt att hänga ut sina föräldrar. Det har ingenting med mig att göra. Hans handligar hans problem inte fan är det mina.

19 januari

Det tar sig med mina frågor men dom flesta är tyvärr dåliga, eller de känns som att dom/ni eller vilka det nu är, vill ha ut något dåligt av de. Men svar får ni imorgon för nu ska jag lägga mig i sängen är död efter dagens omständigheter!

Frågestund

Så där nu har jag gjort det, har inte kunnat motstå detta. Jag tänkte nog finns det säkert en två kanske 3 nyfika läsare som har något att fråga så gör det nu så får du ett svar. Haha nog är man rolig.

18 januari

Har kommit hem från skolan för ett tag sedan, har varit där igen. Det blir som aldrig klart ska dit på torsdag och det måste då vara sista gången, innan allt är klart. Alvin ligger ute och sover och när han vaknar ska vi börja åka till mormor och ukki och käka köttsoppa. Det är så gott. Och sen ska jag försöka få med mig Malin hit till mig så vi kan göra något. Har som egentligen inte tid eller lust att skriva så mycket mer så jag avslutar nog här.

17 januari

Så där jag kunde inte börja kladda på förra inlägget med mitt. Igår kväll så kom Malin och Madde hit, kollade lite tv och sånt som vi gör här. Godistarmen börja leva om så det fick bli statoil, sen max två varv för mig och sen sov jag som en klubbad säl på soffan. Vaknade om klockan var halv två eller halv tre med världarnas nackspärr och halsspärr (som axel kallar det). Inte konstig sov på soffarmstödet plus två kuddar. Är fortfarande lite stel i nacken men inget desto mer. Vakna i morse till Alvins lilla stämma, konstigt att jag blir så glad på morgonen när jag vaknar av han men om stian hade väckt mig eller om klockan hade ringt blir det absolut inte samma känsla. Har just fixat både han och mig det fick bli lite sent idag men det är trotts allt helg så då gör det inget. För övrigt mitt så här så kom jag på att jag glömt att skriva att jag börjar skolan vecka 4 alltså om två veckor. Har mitt schema och det ser rätt okej ut om man bara kollar på dom lektionerna som jag är inskriven på men då kommer det största problemet, kurserna har redan startat innan dom gick ut på praktik det vill säga att halva kursen har gått när jag börjar. KOmmer inte kunna hoppa in i dem kurserna och att hitta dom kurserna som inte krockar med mitt nuvarande schema var större problem än väntat. Så ska tillbaka dit på måndag och se om dom har fått ihop något, tror inte det men hoppet är ju det sista som sviker en så. Tanken var ju att jag skulle vara hemma ett år och sen bara hoppa in i tvåan och dom skulle vara exakt där vart jag hoppade av men så har det inte blivit. Nä nu har jag inte tid för den här dumburken nå mer.

17 januari

Social kompetens handlar om en individs samspel med andra, dvs en mycket enkel och viktig sak att hälsa när man kommer hem till någon annan.  Innan jag nu personligen går hem till folk men inte säger hej till föräldrarna eller vad det nu kan vara. Det stör mig så förbannat. Aja äh jag släpper det. Har mycket andra saker som stör mig nu. Det är fullt i huvudet snart. Men jag ska inte gnälla för det måste verkligen vara något som är inne nu, jag tycker att jag hittar gnäll och "tycka synd" inlägg hos var och varannan. Oftast har man själv skapat den sits man sitter i och om det nu är så hemskt eller vad det nu är så personen ifråga du ska skylla på är oftast dig själv. Ganska lätt liv vi lever om man tänker efter. Jag gillar det!

13 januari

Julen är kvar ännu hos oss, vi är dom enda kvar på gården som har jul. Kanske är på tiden att städa ur den. Ska kanske om jag hinner göra det ikväll när gossen har somnat, eftersom stian jobbar som bara den så kommer han hem och hoppar i sängen direkt så blir det lite tajt om tid. Hade hunnit flera gånger om men de är mycket mysigare att vara med avve. Har faktist varit och handlat idag på morgonen och för första gången tyckte jag att jag fick med mig mycket för pengarna. Har just tagit ut alvins mat från ugnen, har till och med gjort morotslåda åt han fast han tycker säkert inte lika mycket om min som mormors men hoppas att han äter lite iaf. Vet inte vad jag ska göra av dagen, ska ut på en promenad senare när gossen har vaknat och om det inte blåser allt för mycket och sen måste jag hinna ta bort julen det är väll allt.

11 januari

Gossen sover som aldrig förr där ute och jag blir rastlös som vanligt, har egentligen hur mycket som helst att göra men det är bara tråkiga saker så det får vara tills lite senare när jag orkar ta tag i det. Idag på morgonen var jag till skolan och pratade med min lärare och syon. Ska tillbaka dit på fredag. Herr Ågren är på besök bara jag tänker på det. Usch och blää hade kunnat vara hemma några månader till. När stian slutar jobbet ska jag nog smita iväg och jobba lite på min bränna, fast han har säkert något att göra så min kremering slutar nog här. Ne nu kanske jag ska ta tag i disken men bara kanske.

5 januari

Nu har jag förflyttat mig från soffläge till datorn, är otroligt rastlös. Har ingen som helst aning vad jag ska göra. Egentligen skulle jag behövt diska och tvätta men det får jag ta senare. Mormor och ukki ville låna Alvin så han är där nu och Stian är på jobbet. Har hyffsat tråkigt. Hade tankarna på att vila men det sprack direkt när jag börja tänka på kvällen, Jag somnar inte om jag vilar på dagen. Nu kanske jag ska ta och hoppa i duschen och slå en pling till mormor.

3 januari

Mina tidiga kvällar går inte som planerat, sitter här tröttare och slitnare än jag har varit på länge, länge. I kväll kanske att det händer, får se. Igår var vi på leklandet, men det var så mycket folk så Alvin var ganska stel i början. Men sen släppte allt och han skulle vara med dom stora barnen. Han är så fin! Fast så klart glömmer jag kameran hemma när vi gör något så inga bilder har heller, men men det kommer fler chanser. Sen gjorde vi väll inte så mycket mer igår, var hos mamma och dom en snabbis det var det vi gjorde. Idag på morgonen så hade vi tänkt gå ut och åka pulka men med mina tankar kom vi inte längre än just tankarna. Kanske hinner gå ut och åka nu efter gossen har vaknat om det inte hinner bli för kallt. Mina tankar börja far lite hur dom vill igen, har sådan ångest för att börja skolan igen så det inte är sant. Vill inte men jag måste ju. Skola i sig är väll inte så farligt men att lämna bort Alvin under dagarna kommer inte bli kul. Det känns som att han är för liten för det. Alldeles för liten, nånå det är inte mycket att göra åt. Skolan måste bli klar och den blir ju bara det på ett sätt. Nu ska jag försöka hinna med en dusch innan Alvin vaknar. 

1 januari

Igår var det nyårsafton och den spenderades väldigt lugnt. Väldigt skönt idag om inte annat så slipper jag vara lika seg som alla andra. Fast trött är jag det kan jag inte ljuga om, hade väldigt svårt att stiga upp halv 9 som Alvin ville. Så nu är det slut på sena kvällar, jag orkar inte med dom längre. Det funkar inte i längden och vara vaken till -3 och sen vakna 8. Ne så idag är jag så gott som död. Mitt nya år började med än en gång en trasig telefon, så ska höra med Ante om han har någon på lager som jag kan få låna tills jag har råd att köpa mig en ny telefon. Det borde han ha. Ne nu ska jag hoppa i ett varmt bad medans Alvin vilar vagnen. 

RSS 2.0