31 januari

Julia och frida kom förbi, vi pratade mest om allt och inget. Det är så skönt att ha dom här och bara prata,prata och prata om allt. Och sen är de ju bara ett plus att veta att de stannar där. Det hade jag kunna göra hur länge som helst! Sånt gillar vi. Vi gjorde väll inte så mycket mer. Bestämde oss för att gå och kolla lite på stan imorgon nu när det är snöfestival, hoppas bara att det är riktigt kallt så man måste ta på sig mycket kläder så det känns att de är snöfestival! Fast har redan kollat upp på smhi att det skulle vara -8 så det blir ingen riktig snöfestival i år heller, om det nu stämmer vill säga. Men det ser vi ju imorgon. Ne nu ska jag fortsätta spela bloons, som jag aldrig ledsna på och sen blir det film.  

30 januari

Det vart inte något inlägg igår hade tankarna någon annanstans. Men igår gjorde jag ändå inget större brudarna kom förbi och stians grabbar kom så vi kollade tv och mös på bara. Idag har jag varit och handlat med mamma och sen bjöd mormor och ukki mig på pizza, mmm vad gott det var! Så har suttit där och prata lite med dom och nu väntar jag besök av frida och julle.

29 januari

Kiruna är i aftonbladet och det är inte ofta det händer, synd att det ska behöva hända något sånt för att vi ska synas. Men så är det ju, hörde att det varit hur mycket bilar och folk som helst och kollat där men jag orkade faktist inte. Jag fick se ändå hur det såg ut, julia skickade mms och stian kom hem och visade bilder. Någon jäkel hade haft fullt upp att kolla på elden så dom körde på en hund, det är typsikt och sen inte brytt sig heller. Eller det kan dom inte ha gjort eftersom den sprang där ensam. Aja men sådan ska det också finnas. Idag vart en sen middag för oss vi åt först vid tio och jag var så hungrig att det kändes som att jag skulle svimma. Vi gjorde pizza ala stian, det var super gott. Vad har vi mer gjort idag, varit på coop,jysk och öb och köpt lite små saker eller jag var där med syster. Sen har jag väll inte gjort så mycket mer bara varit. Vi är hyffsat rastlösa ingen har varit här på hur länge som helst känns det som men det stämmer inte riktigt. Imorgon kommer julia iaf får jag hoppas och imorgon ska jag också förbi mormor och ukki hade jag tänkt eftersom dom inte var hemma idag. Då kommer förhöret mormor det kan du vara säker på! Jag vet vad du gjorde idag....  

Och det kan jag lova, tillverkad av ren kärlek!

28 januari

Jysk har lurat mig, inte hade dom fått in några korgar som dom sa. Ne så nu vet jag inte hur jag ska göra. Är i valet och kvalet om jag ska köpa dom där onödigt dyra korgarna eller hur jag ska göra. Men det problemet skjuter jag upp tills vidare. Det löser sig säkert. Jo som jag skrev i förra inlägget om min far, jo visst skrev ett sms åt han eftersom han inte hade hört av sig så han ringde. Men han hade haft så mycket att göra så han hade inte hunnit svara. Och jag menar har man inte hunnit svara på mer än 24 timmar då har man MYCKET att göra. En stjärna för sig det där. Just nu sitter ´jag och försöker skriva en uppsatts till svenska men jag har ingen fantasi så det går inte så där bra som man vill att det ska gå. Vet inte hur jag ska börja så kommer absolut ingenstans.  

27 januari

Jag har väntat på att min mormor och ukki ska komma förbi i flera dagar men dom kommer aldrig. Kanske åker förbi där imorgon på förmiddagen och kollar om ukki är hemma eller om han är ute på äventyr på skidor. Det är han säkert! Det finns absolut inget i den här stan, jag har letat hur länge som helst efter rottingkorgar men det finns inte. Ingenstans.. Men jysk skulle få in till imorgon så måste gå och kolla annars får vi köpa såna dära andra korgar som inte är lika fina. Men det får väll gå för är less på hur det ser ut i hyllan. Idag är det inte helt enkelt min dag, har vilat på dagen och när jag vaknade så hade jag självklart ont i huvudet och det vill inte släppa så jag ska faktist hoppa i ett bad nu och sen ska jag hoppa i sängen och lägga mig för kvällen tror jag!

26 januari

I dag har min dag bara rullat på känns det som, helt plötsligt var klockan 8 och nu är den redan 10. Har inte gjort något speciellt heller, julia kom förbi en stund på dagen när hon hade hål sen åkte vi på coop och elgiganten. Det är det enda som gjorts idag, sen har jag laga mat,ätit och sånt men inget desto större. Men det har varit en fin dag och ännu finare blir den när vi ska kolla film och äta kvällis! Mm det ser jag fram emot. Imorgon hade jag tänkt åka på stan med mor min, hon skulle komma och dricka morgon kaffe vid 10 och sen kallar staden på oss. Jag väntar ett himla roligt sms eller samtal av min snåla far som jag kommer att få vänta på i flera år. Men imorgon skriver jag bara att jag tar det som ett nej och då kommer han ringa och bortförklara sig. Samma visa varje gång så man kan det där nu. Nu ska jag leta vidare om jag hittar någon hög och smal byrå som inte kostar skjortan av en.. 

25 januari

Är jätte sugen på kladdkaka så ska springa iväg till konsum och köpa en hade jag tänkt mig, har kommit hem för ett tag sedan och vagnen var faktist ganska fin. Jag han se knut nyss, och han vart faktist ganska söt i den nya frisyren fast han skämdes bara och tyckte att det klia, men måste det klippas så måste det. Det ser ut som en helt annan hund!

25 januari

Idag har jag bara legat på soffan sen jag vaknade, jag vaknade första gången halv 8 så försökte hitta något sevärt på tv men det var inte så lätt så jag somnade om och vaknade till det här riiiiing programmet, vet inte vad det heter men det är någon tokig tjej som står och skriker i tvn att man ska ringa in och gissa namn eller vad det är. Men i alla fall så hatar jag det så kollade barnprogram tills körslaget började. Sen var det skidor på högsta nivå och herrarnas skidskytte var hur spännade som helst idag igen. Katii kom också förbi men det var bara en sväng, hon skulle egentligen på träning men hon hamnade nog lite fel så hon kom hit och värmde sig ett tag. trevligt att träffa den damen! Och nu ska julia komma efter att hon har ätit, vi har säkert en hel del att prata om eftersom vi inte setts på hela helgen. Sen ska jag också hinna iväg med mor min en sväng och hämta vagnen så nu när vi hämtat den så har vi allt här hemma då är det bara bebban som saknas. Nu ska jag vara moraliskt stöd till mannen medans han diskar. 

24 januar

Irritert over alt som bevege seg, eller de behøve ikke bevege seg heller.Bare de finnes der. Jeg viet nøyaktig hvorfor jeg kjenne så som jeg gjør. Mén jeg kunne ikke gjøre noe til de. Ene ståtten er mann lettbrukt viktig og neste minutt er jeg absolutt ingenting. Men nå skal jeg ikke synes synd om meg selv lengre. Men nå skal jeg ikke sendingen de vare hvis mer. Jeg skal slett og gjøre smørbrød og sjekke tv med Stian, og slutt vent på att under skal skjer. Hadde litt at gjøre hvis derfor alvorlig de bli på norsk. 

24 januari

Det är alltid något fel när vi ska tvätta, igår funkade inte ena maskinen och idag har någon annan tagit våran tid. Vi hann ju tvätta våra kläder men någon jäkel hade fullt med kläder i torkrummet. Jag kan förstå om dom har en timme efter deras tid så kläderna hinner torka, men inte över två timmar. Stian sa att vi skulle riva ner deras kläder och stoppa dom utanför men det vågade jag inte så jag skrev en lapp åt dom istället. Hoppas bara att det inte är någon tok så man kommer levade upp därifrån sen när vi ska hämta det som är i tummlaren. Men det lär vi ju märka.... 

24 januari

Det vart inte stan idag, vi hade inte orken att börja knalla på morgonen så vi stannade hemma och kollade skidor istället. Och det var ju tur för det var riktigt kul att kolla det idag, så där extra kul. Ska gå ner i tvättstugan nu och stoppa igång en maskin och sen ska vi gå och handla lite på coop så skriver mer senare.

23 januari

Städat och pulat på hela dagen är det som har gjorts, har fått bort en del av tvätten också, alla nya sängkläder och sånt är nu nytvättade. Imorgon har vi tvättstuga igen så då ska vi tvätta resten av kläderna och sänkläderna vi har nu så imorgon blir det nya sängkläder i sängen och det finns inget bättre! Allt känns så tråkigt nu när jullan inte är här och livar upp stämmningen, det känns tomt utan dig. Men på Söndag om hon inte har något annat för sig så blir det bullar och saft och kanske en kladdis bara för att fira att hon kom hem oskadd. Det lät bra. Imorgon ska vi springa på stan om jag får sova något inatt, bebban har haft gympa hela kvällen så hoppas att det börjar nalkas natt snart men det tror jag inte eftersom hon eller han verkar ha helt andra sovtider än jag. 

22 januari

Skate 2 var en stor besvikelse, usch vilket tråkigt spel. Men de tyckte inte stian han har suttit där sen han slutade skolan och det var ungefär vid 3 tiden, eller han har faktist ätit mat där i mellan och sen druckit kaffe och ätit en bulla men annars har han suttit som limmad framför spelet. Jag fick malin och madde att komma hit och göra mig sällskap i några timmar i allafall så det var ju tur för annars vet jag inte vad jag hade gjort, troligtvis hade jag sovit eftersom tvn inte är tillgänglig att göra mig sällskap heller. Jag har tänkt i flera dagar att jag ska färga mitt hår så att utväxten försvinner, men så har det inte blivit så imorgon är det ett måste. Ne nu ska jag snoka runt lite och kolla om man hittar något roligt.  

22 januari

Har vaknat för ett tag sedan, madde kom förbi så har suttit och prata med henne ett tag och sen kom Stian och Peter hit också, efter deras safari macka. Så har hunnit prata lite med dom också. Sen drog alla så just nu sitter jag här helt själv och har inget att göra så ska nog ta premiären på skate2 som stian just hämtat.

21 januari

Oj vilken dag, det känns som att jag bara vaknat och sen varit på vifft hela dagen. Det började med att mamma kom hit på morgon kaffe eller ja kanske förmiddags kaffe för henne men det var vid 10. Sen åkte vi upp på stan och mamma köpte en tunika och höga sockar. Jag har en väldigt pimpig mamma om ni förstår eller ja hon låtsas väll mest men tror att det kommer vara fint. Kollade på en likadan men det kändes lite konstigt om jag skulle köpa en likadan som henne så jag stod över. Jag handlade hur mycket barn kläder som helst så nu är det bara bebban som saknas. Sen köpte jag det där skötbordet också så stian får ta och kolla hur det ska monteras ihop så det inte blir nå desto större sen. Sen kom jag hem och hoppade i ett varmt bad och sen insåg jag att klockan var halv 3 så torkade mig fort och slängde på kläder och så var det bara att knalla upp till lassa. Där hade vi då våran utbildning som dom kallar det, men den var faktist ganska bra då vet vi lite mer hur allt kommer att gå till men en del saker var lite onödigt att höra men som hon säger, det skadar aldrig att höra samma sak flera gånger. Det kanske hon har rätt i. Efter vi varit klart där så knallade vi hem och jag börja laga mat, så åt vi och just när maten lagt sig kom madde och malin och hämtade upp mig till hockeyn. 5-2 slutade matchen, så kiruna grabbarna var riktigt på hugget idag och sånt gillar vi! Men en sak som är så störande som också är så typiskt är att man ska sitta framför tre helt galna män. Dom var alla 3 över 40år gammla och herregud vad dom levde om. Dommarna var hur dåliga som helst när kiruna fick utvisning, alla kiruna grabbar var hur dåliga som helst när dom släppte in mål. Allt var hur dåligt som helst. Typiskt sånna där som inte vart något själva som måste sätta pressen på sina egna barn istället så dom kanske lyckas. Och stank alkohol gjorde dom också. Ne sånt hatar jag, hade velat se dom där tre göra något själv förutom att gnälla. Dom lät som tre kärringar som kommit i klimakteriet och levt celibat i hela sitt liv.  Ne det var lidande att sitta så nära dom. Sen var ju Markus också i stan och sjöng och lekte lite på isen med sin is prinsessa så det var också ganska kul att se, fast kan inte riktigt med den mannen men sjuga det kan han. Ne nu ska jag ta och spela lite xbox och sen blir det de nyaste avsnittet av two and a half men, kvällen kan inte sluta bättre!

20 januari

Bullarna vart faktist ganska bra, Julia och Stian gillade dom så det är ett plus. Men herregud jag måste bara skriva att sist jag satt här och bloggade tyckte jag att jag hörde konstiga ljud från köket men jag tänkte att det säkert bara var ugnen som lät när den höll på att bli varm, ne visst inte när jag kommer in och ska lyfta på bakhandduken så ser jag att degen har jäst så mycket att degen har kommit ut på spisen. Jag lägger ut en bild så ska ni få se. Det känns som att jag stod hela kvällen och bakade men att det inte vart så mycket bullar som jag trodde, men det visade sig att det var ganska mycket för nu får vi inte plats med något mer i våran lilla frys. Malin och Madde kom aldrig, vi som hade laddat upp inför riktigt bullfest men jag, Julia och Stian klarade oss mycket fint ändå. Men lite besvikna var vi ju när dom hade gett oss vissa förhoppningar. Jo, jag frågade Julia vad Frida Bergsten hade för telefon nummer, eftersom alla nummer har försvunnit från min telefon så har inga nummer kvar. så jag frågade, och Julia låg i soffan sten cool och sa telefon nummret så där lite stajligt men inte tänkte jag nå destomer på det. Bara det att när jag får svaret så insåg jag att Julia blandat ihop några siffror så smset kom till helt fel person. Men jag hade inte skrivit något farligt så det var ju lungt. Ne jag ska ta och lägga mig och sova för imorgon ska jag på stan med mamma och sen har vi f-utbildnigen imorgon som kanske inte känns helt lockande men det säkert vara nyttigt. Och sen är det ju hockey imorgon kväll och markus kommer ju dit så kanske måste gå och kolla. oh det är ju den 20:de i dag och det betyder att det är en månad kvar, så nästa 20:de om inget hänt innan dess vill säga kommer jag inte kunna sova ett dugg. Nu först börjar jag förstå vad som håller på att hända och jag börjar faktist också bli lite smått nervös. Men jag tror att nervositeten kommer att komma om kanske två veckor då kommer jag nog vara hur nervös som helst. Men jag ska inte tänka så mycket mer på det utan ta en dag i taget. Ne nu ska jag sova!
Godnatt!


20 januari

Har varit ganska dålig på att skriva dom senaste dagarna men det är för att stian har suttit här en hel del. Men nu ska jag ta igen mig hade jag tänkt. Igår kom det fika sugna gäster och det var då först syster som högg i äppelkakan sen kom madde och malin, men dom kom bara förbi på en snabbfika för dom hade mycket annat för sig skulle jag tro. Senare på kvällen kom syster igen och då hade hon med sig Conny som också var lite små sugen på kaka, och linnea är inte den som tackar nej så hon smakade igen. haha. och just nu väntar jag på att min bulldeg ska jäsa klart så jag kan börja grisa med den, Jullan var då sugen så hon kommer säkert att dyka upp. När jag pratade med Malin så var hon också sugen så hon och Madde dyker kanske också upp. Fast man vet aldrig med dom två, dom är rätt bra på att sova. Jag väntar också på att Stian ska komma hem så får jag veta hur det gått, jag håller då på han. Jo juste jag har glömt att skriva att jag äntligen har fått tillbaka min telefon som har varit på lagning, eller som ska ha varit på lagning i allafall men det är fortfarande samma fel, förstår inte riktigt hur det där hänger ihop men jag orkar då inte skicka in den igen. Det tar alldeles för länge! Så nu får jag chansa lite vad ni säger och ni får chansa vad jag säger och bli inte rädd om ni får något konstigt sms för den skickar åt dom två senaste jag har skrivit åt. Tur att jag har gratis sms för annars hade jag inte vågat använda den ens. Ne nu ska jag kavla upp ärmarna och fortsätta med mitt bakande.  

19 januari

Jag har just kollat top model, någon gammal säsong och hon jag tyckte skulle vinna hon vann. Mest svammel i dom där serierna men enda är det något som gör att man måste följa och se vem som vinner. Jag tror jag ska och handla med Linnea idag, få se om hon hade någon bil, annars vet jag inte vad jag ska göra. Är trött idag igen ändå har jag sovit länge och jag har inte gjort något speciellt så jag borde inte vara trött! Ne nu ska jag ringa syster och lägga mig på soffan och kanske kolla om det är något som är sevärt på tvn.

18 januari

oj märkte just att min inlägg jag hade skrivit i går kväll inte hade kommit in, men hur som helst var jag helt slut igår, orkade inte göra något låg bara i soffan hela kvällen. Men det var skönt och en tidig kväll vart de också så nu har jag verkligen sovit ut. Katti julia och björn var här igår och vi kollade körslaget och sen kollade vi någon film. Stian höll sin "inte röra xbox" dagen igår så får räkna med att han kommer att sitta som fastklistrad framför det spelet idag. Jag hade inte tänkt göra så mycket idag, är sugen på att baka men då måste jag handla och det har jag inge vidare sug till att göra så får se vad jag hittar på.   


17 januari

Har just kommit ut ur en värmande dusch. Begravningen gick bra och den var fin men det var kallt ute på kyrkogården. Men det får vi räkna med. Ska börja laga mat om ett tag men vad det blir det vet jag inte. Till maten ska jag kolla en bra film som jag somnade till igår så måste kolla vad som hände i slutet. Jag har som inte nå mer att skriva så jag säger hejdå.

Vila i frid agnes!


17 januari

Inte en själ har varit hos oss idag och det känns tomt men vi har hunnit med ganska mycket ändå under dagen. Så på så sätt är det ju skönt, det är de. Som en väl känd person alltid säger. Alldeles nyss har jag haft fullt upp med att skriva hur man gör olika maträtter i en bok så stian själv kan laga mat när inte jag är hemma, det var han själv som sa det så får se om boken kommer till användning redan imorgon. Han är för söt! Idag gjorde han sina plättar som är supergoda så tror nog att han vart sugen på att kunna laga mer mat än bara plättar! Jag letar någon bra film vi kan se på men hittar ingen som jag tror att vi båda två skulle gilla. Så få se vad det blir för någon. Imorgon ska jag upp tidigt ska nämligen på begravning, det känns alltid lika tråkigt att sitta där i kyrkan med en kista där framme. Hoj hoppas det bara inte är allt för kallt sen när vi ska till kyrkogården. Sen hade jag väll inte tänkt göra så mycket mer under dagen ska nog mysa på sen på kvällen med jullan och stian och kanske att det blir något gott eftersom att det är lördag, kanske naturgodis det hade varit hur gott som helst. Ne nu ska jag kolla när stian spelar xbox och sen kanske kolla någon film. 
Godnatt 


16 januari

Så nu har jag faktist fått bort lite saker som skulle göras, jag har städat toaletten och det finns inge värre än att städa den. ändå har vi inte bott här länge men det var fullt av ludd från handdukarna så allt såg extra skitigt ut. Sen har jag också faktist hunnit laga mat, eller laga och laga men slängt maten i ugnen och det var faktist gott. Vi försökte på oss en monopol runda men stian blir alltid så sur när det går dåligt för han så vi spelade aldrig klart. Nu sitter han som fastklistrad framför xboxet igen så nu ska jag börja dammsuga bara för att reta han när han inte är på sitt bästa humör. Förresten har min telefon varit ovanligt tyst idag, ingen har ringt förutom mamma då, det betyder alltså att de börjas snart eller kanske inte man vet aldrig. Det åter står att se!


16 januari

Jag har absolut inget vettigt för mig, har inget att göra. Så ska nog ta min bästa vän och mata han lite med damm och smulor från golvet. Han blir säkert nöjd! Efter det kanske jag hade kunnat ta frun i skaftet så hon får putsa lite på golvet´, det lät ju inte helt fel. Så har jag fått något vettigt gjort idag i alla fall. Sen kanske jag ska göra ett försök att slita Stian från xboxet så vi kan göra något, men det blir nog ett svårt uppdrag. Jag förstår inte hur man orkar sitta så länge framför samma spel. Ne han är en nörd! Ett sista försök att få gjort något den här dagen.

Minun mielestäni sinä olet kaunis<3 Något sånt var det kommer inte ihåg, länge sedan man gick finska kursen :) 

16 januari

Jag har just kommit ur ett skönt bad, hade inte tänkt bada idag för att jag är så torr på hela kroppen men det vart så ändå. Skulle och köpa hårfärg idag också men så vart det inte heller, malin och maddes minne är inte på topp om man uttrycker det på ett mycket fint sätt. Jag hade tänkt åka med dom på stan men så ringer dom när dom är på stan så orkade helt enkelt inte för då hade jag varit tvungen att ligga resten av dagen och det har jag absolut ingen lust att göra. Jag har bara en sak jag måste göra idag och det är att gå och tömma mitt skåp på lassa. Resten av dagen ska jag bara tillbringa i soffan och kolla massa filmer har jag bestämt!  


15 januari

Jag är irriterad, eller det är kanske fel ordval för det  är jag inte kanske lite mer att jag stör mig på det. Jag förstår inte riktigt vi kan absolut inte tänka likadant om just det, du menar säkert inget illa men det retar mig och har gjort de hur länge som helst! Tänk lite innan du pratar så löser de sig nog. Nu ska jag mysa med älsko i soffan och sen blir det godnatt för våran del!

15 januari

Vi har just spelat klart monopol men mamma kom och hämtade nisse så då slutade vi att spela, så vi spelade aldrig klart det så men. Madde och Malin åkte just hem, känns ganska konstigt att vara ensam med bara stian när klockan är halv 10, annars brukar det vara massa folk här vid den här tiden. Jag vet att jag var dålig idag julia, men du behöver inte bli sur jag lovar att aldrig göra om det. Jag ska aldrig vara seg för jag vet hur irriterande de är. Förlåt! Men jag ringde sen i alla fall men jag vet att det var alldeles försent. Jag såg att du var lite irriterad när du gick förbi här för jag fick inte den där glada vinken man brukar få av dig. Jag ska aldrig mer och då menar jag aldrig mer vara dålig på att ringa. Ne nu ska jag kolla någon film med hjärtat och sen sova.
Godnatt


15 januari

Har just kommit hem ifrån mamma och gänget som hade gjort supergod kyckling. Jag har bara hunnit fixa lite här hemma och så kom jag på att jag inte skrivit något inlägg idag så började först snoka runt i alla andras bloggar innan jag kom till ro för att börja skriva själv. Jag har märkt en sak att jag skriver bara om mina dagar, vad jag gjort och vad jag ska göra. Men det är hur många som helst som skriver om mode eller film eller något sånt så jag satt och tänkte vad jag skulle börja skriva om för att göra bloggen mer intressant men jag kom inte på något, för jag har inget sådant intresse. Tänk er själv att jag ska blogga om "dagens mat" eller något, nej det hoppar jag helt över, det är ingenting för mig. Men den senaste veckan har mina sidanvisningar bara blivit högre och högre förut hade jag bara två nu har jag över hundra varje dag. Så tänk hur många som egentligen läser om allt jobbigt och onödigt jag skriver om. Jag fattar inte! I dag har jag faktist kollat ruff riders, fast har sett den tidigare med malin men stian hade missat den så har suttit och kolla den med han och nisse, och direkt ante kom hem började nisse gnälla om att dom skulle åka och hämta hem skotern. Han vart sugen! Förresten hörde jag något om att man kan kolla hur stor chans det är att man får en kille eller tjej som första barn, man kollar bara på sin egen mamma vad hon fick som första barn så kollar man samma sak med sin mormor och gammel mormor,  har alla dom fått samma kön som förstabarn så är det 60% att man själv får det. Fast både mormor och mamma har fått flickor medans gammel mormor fick en pojke så kunde inte kolla det så heller. Det stämmer säkert ändå inte men då hade man haft någonting att tro på i alla fall. Jag själv tror att det är en liten uno som är där inne men alla andra säger att det är en tjej, så det blir spänning på högsta nivå. Får se om malin,madde och julia skulle komma förbi då blir det att spela monopol tror jag, är lite sugen på det spelet faktist!


14 januari

Filmkvällen slutade med endast godis och ingen film, men vi hinner kolla film någon annan dag. Och visst hann jag handla idag också, pappa var bara 1  timme och 30minuter sen idag. Han har gjort framsteg, så halv 9 var vi på coop och kom hem vid 9 så det skulle bli så sent att kolla film, tyckte malin så då skippade vi de. Vi satt bara i soffan och pratade och lekte med malins telefon. Nu har tvätten kommit upp också men allt hade inte hunnit torka så snart ger jag upp den där tvättstugan, vissa kläder har hängt i torkrummet sedan kvart över 5 och dom är nästan lika blöta som när man tog ut dom ur tvättmaskinen. Imorgon ska vi hem till mamma och gänget och äta, jag är redan hungrig så kommer att äta hur mycket som helst, kyckling dessutom som jag själv inte vågar laga för är rädd att den inte ska vara klar så man åker på någon matförgiftning. Ne nu ska jag vika tvätten sen blir det att kolla grind tror jag och efter det ska jag få min efterlängtade massage.
Godnatt!

Här kommer bild från idag men fick bara med julia.

14 januari

En lång dag med mycket händelser kanske de inte har varit idag men jag har fått bort tvätthögen i allafall, så jag ska inte gnälla! Snart ska jag, stian och malin hämta upp tvätten, bara de har hunnit torka för det där torkrummet är ingen hit. Sen ska vi och handla på coop, stian var igår men glömde hälften så måste handla allt som han glömt. Sen ska min far köra dit oss och han är ju inte den snabbaste personen jag känner så får se om man hinner dit ens. Ikväll blir det film kväll med malin,julia och stian. Får se vad vi ska kolla för någon film men tror att det blir "grind", stians film så få se om den är värd att se eller om kvällen slutar med monopol. Men han brukar ha ganska bra filmer ändå. Nu kom julia också så det blir perfekt när vi ska ner i tvättstugan för tycker inte alls om den där källarn med massa dörrar! Det känns som att någon ska stå där. Ne nu ska jag och kolla om tvätten har överlevt. 

14 januari

Så där har just varit och träffat min handledare för en bedömning och det gick ju bra, fick höra på lite guds ord också inte av henne då men det kan ju vara nyttigt. Just nu ska jag bara göra klart uppgiften sen gå och lämna in den på skolan och sen förhoppningsvis kommer linnea på besök. Ne nu ska jag lägga mig på soffan och lösa korsord ett tag!


13 januari

oj såg nu att det verkligen skriker MiaLindmark.blogg.se, har försökt fingra på allt men jag får inte bort det! Någon som vet hur? Julle du kanske vet?

13 januari

Det vart en lite längre paus än till kiosken, de var för att vi skulle spela klart monopol som har blivit som en ny livsstil för oss. Det var ingen dålig julklapp tomtemor! Det tog hur länge som helst att spela de idag, annars brukar det bara ta en timme men nu satt vi säkert 3 eller 4 timmar med de där spelet. Kanske för att Malin och Julia börjar kunna de nu. Annars har det inte hänt så mycket mer i mitt liv har börjat inse att jag inte är lika alert som tidigare, det är jobbigt att bara gå upp för trapporna hit hem och det är inte något hög hus vi bor i om jag säger så. Så nu ska jag verkligen börja ta det lugnt, Malin ville ha med mig på stan imorgon men får se hur det går, jag har som ingen lust att få ligga sen i flera timmar så jag satsar nog på att få rena kläder istället. Jag har gett upp hoppet om min bloggdesign nu, jag förstår mig inte på det där och de är inte någon ide att låtsas så nu får den se ut så här tills någon har tid att hjälpa mig. Ne jag har som inget att tillägga om min dag idag så jag avslutar med ett godnatt!

13 januari

Min blogg ser hel kass ut, jag vet men det är så att jag tänkte att jag skulle fixa till den lite. Julia erbjöds sig att hjälpa så det kom upp någon rolig heeeej text! Stian får fixa klart den och göra hur han vill, jag förstår inte ett piss av det där så. Ska skriva mer om mitt liv snart ska bara springa ner på kiosken och köpa s märken!


12 januari

Men gud vad jag är dålig att uppdatera nu igen, men jag lovar att jag ska bli bättre här snart när jag går på ledighet. En mysig och lång ledighet, det ser jag fram emot! Ne vad har nu hänt i mitt liv den senaste dagen inte så mycket faktist, jag har övningskört som jag inte har gjort på länge säkert inte på två månader. Det gick hur bra som helst tills jag pratade med madde och skulle skryta hur duktig jag hade varit det var bara det att det skulle jag inte gjort, direkt jag la på så backade jag in i en snödriva och så vet jag inte vad jag gjorde i rondellen! jag vet att jag är lite rolig, tror att jag är hur bra som helst men sanningen är nog inte så. Vi ahr varit och hälsat på lite hos mamma och gänget eller stian fixade något på datorn till nisse så passade på att kika förbi där då. Sen kom det besök, massor av besök ne men det var bara pell och robin som kom och drack kaffe. Så jag madde och malin passade på att spela lite monopol och kul hade vi helst åt madde, för hon var så sur. Jag vann igen och de börjar bli lite uttjatat det där spelet känner jag, ska nog lägga det på hyllan och låta det stå där ett tag så det inte blir alldeles för mycket monopol. Jag vet inte vad som har hänt med mig men något är det, jag är kär i all gammal musik som jag lyssnat för vet inte hur länge sedan och jag som alltid älskat dansband men jag har börjat lyssna på massa konstig musik, det första är att det är på engelska som jag fattar noll av och sen är det rock! Måste vara en fas i livet, jag kan inte svika min och mammas musik, det går inte! Och den här stan är så rolig hoj men ändå så är det ju ganska uppenbart vad vi har lite att göra i denna stad när man ska hitta på en massa saker! Men här Kiruna kommer det smaskigt skvaller som ni har att berätta åt alla ni känner och några till, är ni beredd? Jag och stian ska ha barn, är ni med? I februari till och med, det är snart. Jag stryker under så ni inte behöver läsa två gånger. Där har ni lite fakta att prata istället! Jag vet att jag också pratar det gör vi alla men nu är det så att jag är less på allt skit som snurrar. Och en sak till bara min mamma har inget med det här att göra och ja hon stöttar hon är inte ett dugg sur som någon verkar tro, förstår inte ens vad det är att vara sur över! Jag också låtsas vara så sur men det kan ju behövas ibland. Ne nu ska jag spela lite bloons sen ska jag sova!
Godnatt




11 januari

Vilken hård dag, idag när jag vaknade var det bara att hoppa i kläderna och åka upp på stan med mamma och stian. Vi köpte en massa saker, massa småsaker. Vi hittade tyg till drapperiet så nu ska den bara sys och sen får man hoppas att det blir fint. Sen åkte vi på jysk och där köpte vi sängkläder och något annat som jag inte kan komma på vad det var men det var säkert inget viktigt eftersom jag redan har förträngt det. Efter de vart det coop och storhandling, så nu har vi mat hela veckan och vad skönt det ska bli att slippa handla varje dag. Kom hem igen efter 4 och då var det dags för käk lagade potatismos och renskav. sen tog krafterna slut så vi vilade på soffan och vaknade i panik vid halv 9, hoppade i duschen och ringde julia sen kom dom hit. Julia,Ronja,Elina och Mia vi satt bara och kolla tv och pratade sen vart dom hungriga på empes mat så dom åt och sen vart det monopol hos ronja och elina och jag vann! trevlig dag va och att få avsluta den med en vinst, kan det bli bättre? :)

9 januari

Idag på morgonen vaknade jag nästan samtidigt som tuppen, kvart i sju vaknade och hoppade jag i duschen. Och det var iskallt, måste ringa och höra om någon kan komma och fixa elementet på toan det funkar inte i längden att man ska frysa ihjäl när man ska duscha. Sen fikade jag och stigge och han drog till skolan och jag till praktiken, hade en ganska slö dag gjorde inte så mycket men fick vara med på massa nya och roliga saker eller kanske inte roliga men intressanta. Sen kom jag hem och stian hade lagat mat så då åt jag,stian och peter köttbullar och mos. Efter ett tag fick jag besök av malin och madde och vi lirade monopol och jag vann. Senare vid 4 tiden kom jimmen och hämtade oss så började resan mot laukku, när vi kom dit fick vi lax och potatis. MUMS! Vi satt bara och pratade ett tag sen körde marit hem oss och vi hann just komma hem så kom hans och anette på kaffe, och vid samma veva fick jag samtal från malin att vi skulle åka på coop och handla så har kommit från coop just för ett tag sen. Just nu sitter jag och kollar lets dance med jullan, madde och  julia och jag har just ätit glass, försöker göra min katastrofuppgift också men det är inte så lätt. Julia har blivit min nya husa, hon fick för sig att hon skulle diska. Hon tyckte säkert att vi hade mycket disk och att jag är slö! men man tackar!  

8 januari

kom hem för ett tag sen, har varit och åkt bil ett tag med madde och malin. just nu sitter jag och äter badiskioskengodis och det smakar hur bra som helst. Har börjat nu med min uppgift till katastrofen var tvungen att fråga jullan vad hon gjorde ´så jag inte lämnar in något som inte har med saken att göra men nu är det nästan klart eller påbörjat i allafall. Imorgon börjar jag klockan 8 så jag får ta en liten sovmorgon och guuud vad jag ska utnyttja de. Ne nu ska jag och ponken ta en revanch match i monopol och den här gången är jag banken så han inte fuskar!

Godnatt

8 januari

Åh vad skönt, jag visste att jag hade rätt! nu har allt löst sig med min praktik och jag hade rätt. Jag och stian har spela monopol och hann vann den här gången, men vi ska spela en gång till för nu tänker jag inte förlora mot han. malin ringde och sa att jag skulle följa med dom någonstans snart så det blir nog att göra så. Det känns ganska skumt den enda som har varit här idag är peter, det är ovanligt tomt och tyst. Alltid annars så är det fullt hus.  Det kan ju vara skönt det också ibland men det känns ensamt.

8 januari

Varit på stan med mamma och köpt en lampa, letade tyg till drapperiet men det kunde jag inte hitta, alla roliga tyger är för tunt eller så finns det inte på metervara. äh det få bli något enfärgat, trist men det kan inte hjälpas. Idag har jag försökt på min lärare men det visade sig att inte vara det lättaste men fick istället ett samtal vid 2 om att jag varit borta mycket från praktiken och inte kommer att bli godkänd har tydligen för hög frånvaro. Det var mer än jag visste, vart helt chockad! Jag har bara varit borta 2dagar och jag har mina timmar så jag fattar inte riktigt hur det hänger ihop? vi har två veckor kvar också så jag förstår inget kan jag då säga. Sällan jag hamnar i nått sått här, och alla åtta dagar jag har varit borta som hon säger dom ska hon då kunna sätta ut datumet på, har möte med henne och elvira på onsdag så då ska hon kunna bevisa. ja där fick jag för att jag skröt om min handledare att hon var så gullig osv. Ne nu ska jag ta och göra något som gör mig på lite  bättre humör!

7 januari

Jag tror att jag är den nya blondinbella eller något mina sidanvisningar blir bara mer och mer för varje dag, förut var det bara mamma och stian som läste varje dag men nu har alla blivit så nyfikna på mig. Inte så konstigt men jag skriver ju ändå inget intresant om kanske det alla vill veta något om. ne nu slut skrivet om sånt skit nu ska det handla om min dag men vad har jag gjort idag? Nästan inget.. Jag vaknade, knallade upp på stan åt en safari macka kom hem, umgicks med katti ett tag och sen hoppade jag i badet och pratade skit med madde sen fick jag stress till sjukhuset, allt var som det skulle med oss. Sen kom nisse och axel på lirbesök och så åt dom stians plättar som dom tyckte var godare än mammas så då har du gjort det bra stian! och nu på kvällskvisten kom julia, malin,madde och peter på besök vi gjorde inget vettigt eller jo vi pratade på bara om allt och inget men inge mer. Just nu ska jag göra en smörgås som mamma hade köpt åt oss och tror till och med att jag ska ta en varm kopp te. Imorgon blir det staden med mamma och sen blir det praktik för hela slanten! Vill inte att jullovet ska ta slut, allt bara springer ikapp en känns det som snart står jag där mia 92!

Godnatt

7 januari

efter en sån där bra kväll så var de no ropplem och vakna tidigt för en gång skull. Tror det är för att jag är så glad ännu efter att jag vann igår, jag vet inte men nått lurt är de. Nu ska vi börja knalla upp på stan och jag ser fram emot en safari macka, det var ett tag sedan nu. Efter vi har ätit frukost blir det att handla och sen hem och ta en power nap skulle jag tro. Efter det skulle nisse och axel kanske kika förbi och spela och äta plättar och så hörde jag att vi skulle lira monopol på kvällen men det vet jag riktigt inte, man ska ju sluta när man är på topp!

7 januari

Oj vilken kväll det har varit, vi har spelat monopol två gånger och gissa vem som vann båda gångerna om inte jag. Jag var grymt bra! inte för att skryta men. Och kvällen slutar inte hära för nu blir det film och sen kanske korsord om stian är på och sen sängen! Och imorgon måste jag komma upp på morgonen annars blir jag tokig hade tänkt gå och fika lite med jullan, katti, frida och lina på stan innan frida åker hem. Jag orkar inte skriva så mycket mer ville mest bara få ha sagt att jag vann ikväll!

godnatt

6 januari

Det vart ingen uppvisning för mig idag på morgonen jag var för trött för det, men det gjorde nog inte så mycket för malin och julia. Idag fick vi spelsugna gäster på besök, Nisse och Axel kom och det enda dom gjorde var att spela först var det guitar hero som rullade sen slog stian på xboxet och då skulle dom spela skate. Sen fick nisse veta att det fanns cs på datorn då var det de som gällde tills dom upptäckte att stian hade gta4 då var det som var mest populärt. Ante kom och hämtade dom alldeles för tidigt tyckte dom själva så dom skulle komma förbi imorgon och lira. Riktiga stjärnor det där.
Mycket mer har inte hänt idag, Malin ringde just och sa att hon och madde skulle komma så ska ringa julia och höra så kanske hon också kommer.  Imorgon ska stian kocka middagen, han skulle göra de idag men vi har inte hunnit handla så imorgon ska han göra plättar! Mm det ser jag framemot!

6 januari

har just kollat klart finalen och vilka domare kan jag bara säga, hel kassa! Dom kanske ändå inte hade vunnit men kändes lite uppgjort. ne nu ska jag sova och invänta samtal från både malin och julia men jag tror lite mer på julia, ska bli mysigt att vakna till deras röster. haha ne morgondagen har att bjuda på konståknings uppvisning och där hade vi tänkt att finnas på plats!
Godnatt

5 januari

så där nu är vi nästan helt klara med allt. Idag har vi hämtat tvbänken ett rums bord och stian har monterat ihop det och det vart ganska fint ändå eller det duger i allafall sen har vi dammsugat och pysslat hela dagen, nu väntar vi bara på att tvätten ska bli torr så vi kan vika ihop den. Stian har varit riktigt på hugget idag han har till och med diska två gånger idag, jag tror han måste börja vakna tidigt varje dag så slipper jag diska. Snart är allt klart här hemma känns det som vi har fått bort alla flyttkartonger och sånt men det är bara dom dära korgarna från jysk som hade suttit perfekt just nu, men det fanns inte så ska kolla på järnia på onsdag om dom kanske har något liknade så får vi nöja oss med det. Pappa och anneli var förbi idag och kollade lite och drack kaffe sen åkte vi på coop och så köpte dom blommor åt oss, givetvis skulle dom försöka lura mig på vanliga blommor men nej det funkar inte riktigt dom tycker inte om mig! Så det vart plast. Ikväll blir det hockey finalen med madde,malin, julia,stian och kanske att bekkar kikar förbi men det tror jag. Ne nu ska jag ringa malla och se vad hon pysslar med sen hämta kläderna och sen efter det blir det SOFFAN!!  


5 januari

Det vart ingen tidig kväll igår men en tidig morgon idag de vart det, jag sitter och väntar på att mamma ska komma och hämta mig och köra ner mig till lompis så får jag hämta tvbänken. Sen efter det då ska jag kanske förbi jysk hade jag tänkt men får se om jag hinner så långt. Ne nu ska jag ta och dricka oboy får uppdatera mig senare idag. juste glömde skriva att det är hockey idag så blir nog hockey kväll hemma hos oss!


4 januari del 2

Haha jag tyckte rubriken vart ganska rolig  just med det där del två men jag har alltid skrivit datumet så kan inte ändra på det så la bara till del 2. Jag hatar när man gjort en sak på ett visst sätt och sedan kommer det något ivägen så man inte kan göra så, jag måste vara en rutin människa. Vet inte varför jag skriver det men det är väll säkert för att jag har så lite att skriva om och jag som just blivit en aktiv bloggare. Mormor och ukki har just varit på kaffe och så hade dom med sig en inflyttningspresent som var superbra! Mamma kom också förbi och drack kaffe nu väntar jag mig bara ett besök från linnea och conny som inte har varit här och inspektera lyan. Köksbordet fick vi inte idag heller men imorgon kanske det kommer då. Hoppas! Just fick jag samtal av malin som var på väg och hon skulle ta med sig julia, frida och lina så måste nog ta och hoppa i karet och ta ett långt varmt bad!

4 januari

Det vart ingen film utan det slutade med att vi åkte ut och åkte lite fcu och sen åkte vi lite polo, inget speciellt hände där heller. Just nu sitter alla och äter empes mat men jag sa starkt nej för jag ska äta limpa och oboy. Måste ju försöka tänka på figuren som man en gång i tiden hade som kanske kommer tillbaka efter allt om man har tur. Oj det lät som att jag har varit värsta donnan men så var det inte menat. Ne nu ska jag kolla film och sedan kallar sängen.

3 januari

Har just kollat klart jvm och det var hur spännade som helst ju, men sverige vann och det är ju det som räknas! Haha peter och stian där fick ni. Nu ska vi fortsätta kvällen med någon film och karra sen blir det sängen för imorgon kommer det fin besök så måste ha något gott att bjuda på så ska nämligen baka på morgonen. Imorgon kommer köksbordet också så då blir det perfekt så imorgon på kvällen blir det säkert monopol. Är sugen på det iaf kanske jullan är på hon är ju ganska bra på det där! 


2 januari

Idag har jag varit och inhandla lite små saker hit hem sen har jag inte gjort så mycket mer som jag egentlingen kanske borde ha gjort. Ett som är säkert är då att det alltid är fullt hus är, men det är bara kul och skönt så man slipper att vara ensam. Jag söker en dammsugare ännu, ska nog köpa den ifrån coop. Det blir nog så. På söndag kommer förhoppningsvis vårat köksbord, då blir det mycket mycket skönare så slipper man äta i vardagsrummet. Jag har som inget att skriva så känns helt onödigt men jag gör det ändå för har inget bättre för mig!


1 januari

Igår var det en toppen kväll hos ronja och elina. Dom spelade ölspelet och sen var det dags för poker, elina vann och jag kom bara trea. Vi hade helt klart en mysig kväll. före tolvslaget åkte vi upp på stan och det var skit kallt ute, tyckte synd om alla som gick med kort,kort och bara ben. sen slutade kvällen här hemma med chips och pizza ätande. Jag har kommit på en sak att nyår det är bara helt onödigt i allafall om man är under 18, man står på stan klockan 12 och sen igen mer. Bara iskallt! 

RSS 2.0