30 mars

Idag har jag min enda skoldag eller skol och skol men jag har körkortsteorin så den ska jag på ikväll. Det är faktist ganska konstigt att man tycker att det är kul men jag har ju nytta av det till sen. Tidigare idag har jag handlat bara och sen har jag läst igenom teoriboken så nu är jag väl förbered. Katti var nyss på snabbvisit, snart blir hon ju 18 så hade behövt kila på stan och hitta något fint till henne. Tror att jag vet vad de blir också fast är ändå inte riktigt säker. Det återstår att se. Nu ska jag försöka få tag i julia och se om hon är sugen på att äta korv innan vi knallar vidare till körskolan. Måste lägga in en bild på Alvin också, en dagsfärsk sådan.

29 mars

Tidigare idag på dagen tog jag en runda och det var faktist skönt ute fast jag trodde de skulle vara kallt men icke de. under rundan ringde mormor och erbjöd att vi skulle komma ner och äta kycklig och ris och det erbjudandet nappade vi direkt på, så har suttit där och umgåtts med dom och är hemkommen för ett tag sen. Maten var bra och mommos morotskaka var snäppet bättre. Mums, så nu har jag det roligaste kvar till sist som vanligt ska rensa ur garderoben, men nu är det alvins kläder som ska få sig en rensning. Jag hatar att slänga kläder, vet inte varför och nu kommer de bli ännu svårare eftersom en del plagg är helt oanvända. Så kanske ska spara dom nya kläderna och ge till någon som behöver eller något men bort måste dom.


28 mars

Igår kväll vart det myskväll med mor, vi beställde mat fårn tahi och det var de godaste jag har ätit på länge. Mmm! Vi kollade lets dance och tur att magnus vann. Sen åkte mamma hem och då kom frida och evelina förbi en snabbis, längesen man har sett dom. Sen kallade sängen, vaknade när stian kom hem från sin krogenrunda och helt otroligt så var han nästan nykter när han kom hem. Det måste vara första gången, så fick jag höra på massa prat innan jag somnade om igen. Så min natt sömn var inte alls bra känner jag just nu känner mig riktigt trött och klockan är bara 4, så idag fast det är lördag tar jag täcket över huvudet när alvin ska sova, blir bra så för det är ändå bara skit på tv.

26 mars

Dom senaste dagarna har jag faktist varit flitig på att vara ute och promenera. Har börjat körkortsteori i måndags.Igår fyllde nisse år så det vart tårta och det satt mycket bra. Idag ska alvin på bvc och se om han har växt och sen ska vi på banken. Jippie hatar att vara på banken och apoteket allt får ta sin tid där och glada är dom inte heller!  Sen ikväll blir det nog stan med Jullan, det var ju osm ett tag sen man såg henne ! 

22 mars

Idag har vi bara kollat skidor hela dagen och en powernap på de. Väckte stian redan vid 11 idag och jag hade tänkt att jag hinner duscha och sånt men sen slog de mig att lampan på toan inte funkade så jag åt frukost istället. Det måste vara nå fel, alla lampor kan inte brinna hela tiden. Just nu har vi ingen fönsterlampa, taklampan lyser bara en lampa och i köket har spis lampan brunnit, rislampan som det ska vara två lampor i lyser bara den ena och toa lampan har gjort sitt. Så som ni förstår har jag det inte lätt och absolut inte det ljust. Så imorgon ska jag faktist gå och handla glödlampor för hela slanten. Just nu väntar vi på mor och dom så vi får äta tårta. Kom nu jag är sugen! 

21 mars

Jag är dålig på alla sätt att uppdatera den här jäkeln men ska ge de ett försök till sen ger jag upp mitt bloggande, det kanske ändå inte var min grej fast jag tyckte det i början. Men som sagt ska ge den ett försök till. Mina dagar bara rusar förbi, hinner inte med så mycket som jag egentligen borde eftersom jag inte ens går i skola. Men jag hinner inte med något alls jag är helt enkelt för seg som vanligt. Igår åt vi tacos och vi hade tur det fanns kvar till idag så har precis ätit resterna som vart kvar. Hade tänkt att gå ut och promenera idag men blåsten var inte på min sida så jag struntade i de. Imorgon kanske om man har tur hinner jag kanske ut en sväng om vädret tillåter. Min mormor och ukki kom förbi med tårta och bulla idag, man gör det i suomi och dom ville väll inte vara sämre så vi har ätit alvin tårta och han fick smaka lite grädde men det tyckte han inte om. Han har blivit stor och stabil nu min gosse, han kan inte ha dom minsta kläderna nå mer och dubbelhakan bara växer. Har just kollat robinsson mot min tro tycker det mest bara är svammel men kollade i alla fall men nästa vecka ska jag inte kolla de, jag hade rätt mestadels svammel de där. Nu ska jag mysa lite med mina två sen blir det sängen för imorgon hade jag tänkt få mer gjort än dom senaste dagarna. 

18 mars

Hittade en söt bild på min mor, du är bra!

18 mars

Idag var jag på skolan och hade möte med söta Inga, hon fixade så att jag fick gå körkorts teorin på mådagar och det passar mycket bättre. Det vart perfekt och sen ska jag nog läsa något annat men vad vet jag inte, kursen måste vara kvällstid så det finns inte så mycket att välja på. Så får spåna på de ett tag till innan jag bestämmer mig hur jag ska göra. Det känns lite läskigt att gå in i skolan när man inte varit där på länge, mycket folk och surret. Det känns nästan som att jag måste springa ut fort. Jag tror att jag har gått och blivit folkskygg. Jag håller väll på att bli en sådan där ensam varg på riktigt nu då.. Mycket mer har inte hänt idag, teggan var förbi här och checkade läget och så. Alvin har fått badat idag och gud vad han myser i vattnet, det kanske blir en riktig baddare av han. Men han myser inte alls lika mycket när han ska upp ur vattnet och torkas. Ne det blir lite kallt. Just nu sover gossen och Stian sitter och kollar lost som jag har gett upp, kan inte sova om jag ser den sån mus är jag. 

17 mars

Gud vad skönt snart är den sega och trötta dagen borta. Vaknade tidigt kollade lite tv och sedan kallade duschen. Jullan kom när hon hade hål, tur att du finns och förgyller mina trista stunder när jag absolut inte har något att göra, Alvin sover, alla går i skolan och stian finns inte heller här hemma som man kan reta gallfeber på. Ne mina förmiddagar är urtrista. En promenad orkade jag inte heller på idag, slöheten tog över. Men ska försöka komma ut imorgon om vädret tillåter, bara för att jag ska vistas ute imorgon så hade inte varit helt förvånade om det blåser som fan. Middag hos far var det idag och han bjöd på potatisgratäng och något kött och äppelpaj till efterrätt. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den turen heller. Men det var säkert bra till någon nytta kommer det säkert. Nervös och stressig om inte annat, han tror eller dom tror dom kan allt och vet allt så lite smått jobbigt. Ne nu ska jag ta min bittra energi och flytta mig någonstans där ingen tar stryk av mig kanske sängen det låter lockande! 

KOM IHÅG SKOLAN IMORGON 14.00!!!! 

17 mars

Idag ska jag nog bara vara hemma och grejja lite kanske att en promenad dyker upp lite senare och sen blir det middag hos far min. Stian och Alvin sover nu så jag ska passa på att hoppa i duschen nu så slipper jag göra det när stian är i skolan. Det känns som att jag inte har något vettigt alls att skriva men ändå ska jag börja med de. Duschen!!

16 mars

Åh vad fint väder det är, nu har våren kommit hit upp. En plusgrad och snön har börjat smälta lite, solen lyser fast det blåser lite men det gör det direkt vi får lite finare väder. Nu väntar jag bara på att gossen ska bli hungrig så han får äta och sen väntar en promenad. Kom just hem från sjukhuset och jag tror faktist att en del tycker om att vara lite elaka. Jag hade inte med mig min legitimation och då börjar tanten sucka och ha sig, frågade hur hon skulle veta att jag var jag. Hon vart mycket irriterad. Sen såg jag hur ögonen ändrade form just när hon skulle sticka in nålen och sen kom ett litet smile när hon hade stuckit fel, hon drog ut nålen igen och gjorde ett nytt försök men det kom inge blod så hon börja röra på nålen i min arm och tillslut kom det blod. Hon såg mycket nöjd ut, jag tackade och gick ut och kärringen kunde inte ens svara på mitt hejdå. Så hennes dag vart nog förstörd på grund av mig, nästa gång ska jag ta med hela släkträdet också så kanske jag kan få ett hejdå. 
 

15 mars

Lite bilder på mina bra:a!


Igår framför tv:n men det var någon som var lite för trött för att kolla.


Moster var på besök, Alvin var nog inte många dagar där.


Suddig bild men den var alldeles för söt för att raderas.


Han tycker inte alls om blixten, rynkar alltid så där i pannan när man ska fota.


Här behövde båda en powernap, men det ser varmt ut. Kolla stians panna glänser av svett.


15 mars

Det vart ändå att kolla wipeout fast jag sa förra veckan att jag aldrig mer skulle se den, men kunde inte hålla mig riktigt. Fast jag tycker inte att den är något egentligen att kolla på men det var ett bra tidsfördriv för min tråkiga söndag, så ska inte klaga. Ja en tråkig söndag är var jag har haft, har inte haft läge att göra något alls. Ne så imorgon ska jag ta igen den missade tiden hade jag tänkt, en promenad ska jag hinna med i alla fall och så ska jag till sjukhuset på morgonen och ta prover, så det blir tidig uppstigning för att hinna med allt på morgonen och det ser jag faktist fram emot konstigt nog. Då hinner jag troligtvis ut när det är som varmast ute. Sen ska jag försöka att ta mig ur den osociala sittsen men de blir inte så lätt men jag ska försöka. Det känns som att jag inte gör något annat än att sitter och ruttnar här hemma. Så förlåt alla som drabbas av mig just nu men snart är jag tillbaka igen, hoppas jag. Och bara sådär på tal om ingenting så börjar jag sakna min  telefon som jag inte har fått tillbaka från lagningen ännu, måste ta och kolla alla gammla inlägg och se hur länge dom har haft den nu, har ett minne av att jag skrev att jag hade varit tvungen att lämna in den igen så får kika efter och se. Jag menar dom kan ju inte skicka en telefon hur långt bort som helst på lagning för jag antar att dom inte gör det i stan. Nu ska jag faktist ta lägga mig framför tvn ett tag och vänta på att gossen ska ha natt mat! 

15 mars

Ringde nyss och efterlyste stian, jag håller på att hungra ihjäl och till svar fick jag - Börja med maten så börjar jag komma hem om ett tag. Jo just han tänkte inte så mycket mer om det. Men problemet är att Alvin är klarvaken och han vill helst vara i famnen hela tiden och jag har inte riktigt lärt mig att laga mat med en hand ännu så kom hem snart innan jag svälter. Jag kan ju ge det ett försök men med ett misslyckande inte så långt borta skulle jag tro. Ska nog kolla runt om jag hittar någon bärsele som inte ruinerar oss och som går att använda.

15 mars

Igår kväll kollade vi melodifestivalen och jag vart lite rädd att den där snälla,snälla bruden skulle vinna men det gjorde hon inte som tur var sen tyckte jag så synd om Måns när han fick tittarnas poäng, han såg så besviken ut. Och det är hans och sarahs låt som har satt sig i huvudet på mig idag, går och nynnar det lilla jag kan hela tiden. Idag vet jag inte riktigt vart dagen bär måste vara hemma nu ett tag i alla fall för Stian ska till hallen nu. Sen ikväll blir det sanningens ögonblick, SPÄÄNKI! 

14 mars

Jag hade tänkt att jag skulle ta en eller två dagar ledigt från bloggen men det vart visst ett mycket längre uppehåll men det har sina anledningar. Sen sista inlägget jag har skrivit har mycket hänt men orkar och har inte tiden för att skriva om allt just nu så det får bli ett senare projekt eller så blir det inte alls av. Igår på kvällen kom vi hem från gällivare, jag blev lite sjuk. Fick hög feber och ont i magen så på akuten i stan så skickade dom mig till gällivare. Tur att min mor var så gullig och tog på sig rollen som chaufför. Jag hade verkligen behövt körkort nu så jag slipper vara så beroende av allt och alla. Fast jag hade nog ändå inte sattit mig och kört själv dit ner just då men. Ne nu ska jag ringa julia och sen ska jag bara lägga mig på soffan och knapra piller som Alvin får ont i magen av, tycker synd om han just nu. 

9 mars

En helt vanlig söndag har det varit idag, mjukisar och soffan och mycket gott fika. Mamma hade med sig en rå bananpaj när hon var förbi så direkt dom kom så sattes den i ugnen och det var gudomligt gott. Imorgon börjar skolan igen och det känns hur skönt som helst att slippa den och veta att jag får mysa på hela morgonen. Fast lite trist är det att veta de måste göras senare, men det ska nog gå bra. Imorgon när julia har hål hade jag tänkt att hon skulle hänga på och ta en power walk, det kommer säkert att bli jätte bra, bara det inte ska storma imorgon för då blir det inte alls lika mysigt. Jag hade behövt springa och utträtta några ärenden men har ingen ork att crossa med vagnen på alla affärer det är så trångt och jag blir bara stressad över alla sura tanter och gubbar som suckar och tycker att jag tar all plats. Ne så det får bli någon annan dag kanske tisdag, det beror helt på hur stigge går skola. Ne nu ska jag fortsätta ragga några häftiga kläder åt min pojk. 

8 mars

Just nu sitter jag här och funderar på morgondagen eller ja idag dagen, kommer inte riktigt igång med mina tankar allt snurrar kan nog bero på att jag känner mig lite smått sliten. Men klaga ska jag inte göra för jag har det faktist väldigt bra. Fin familj, mycket bra vänner, ruskigt fin man och en ursöt son mitt liv kan nog inte bli så mycket bättre nu, det är på topp! Ja juste morgondagen var det och då blir det nog en lååååång promenad och jag hoppas att min vännina julia är lika på som jag. Lite senare på dagen blir det nog bara att slappa och jag hoppas att jag hinner klämma in en tuppis på dagen för det känner jag att jag skulle behöva. Och juste jag ska skura också för min far kom hit med jobbarskorna och det ser inte mysigt ut i hallen, plötsligt förvandlades hela hallen till någon sorts gruva av massa svart sten damm eller något liknande. Ne nu kallar plikten.

7 mars

Enda gången jag kan känna mig riktigt smart är när jag är nära riktigt tröga personer. Och det har jag upplevt idag och de känns faktist ganska skönt men samtidigt så jobbigt och jag har inget tålamod för dumma frågor har jag märkt. Ne jag svarar bara ja eller nej och sen försöker jag slingra mig. Men det är ju säkert inte deras fel, så man ska inte vara elak men när det går över gränsen så orkar jag inte mer. Frida och Julia har varit och myst med oss hela dagen och linnea var förbi en sväng. Gossen har varit vaken nästan hela dagen men nu är han helt slut, sover och snarkar med pappa! Nu ska jag fixa lite mat och förbereda kvällen för mys och gott framför tvn med mina favoriter!

6 mars

Bara för att han är så söt!


6 mars

Idag har jag faktist lärt mig en sak och det är att jag förstår absolut ingenting av norska, ett väldigt knepigt språk som man måste tänka mycket och det är jag inte bra på så språket kommer jag nog aldrig förstå. Men låtsas förstå är jag mycket bättre på! De var när stian mormor och morfar var här som jag insåg detta så nu vet jag. Efter dom hade varit här började vi knalla ner till mamma och gänget och där bjöds de på taco, mums! Hur gott som helst. Väl hemma hade vi hoppats på lite julia men icke de icke hon hade något annat för sig så imorgon blir de kanske av. Det var min dag de och imorgon skulle även den "store" dyka upp som alla andra dagar men imorgon kanske det blir av, lär ju märkas om inte annat! Nu ska jag ta och kolla lite two and a half men och försöka söva gossen, men han har bara chillat hela dagen så blir nog inte så lätt! 

5 mars

Idag har jag faktist varit ute och promenera igen, jag börjar bli hajj på det där nu. Men jag väntar bara på att jullan ska komma och förgylla mina promenader. Jag och Stian bestämde oss för att crossa lite med vagnen på coop så vi skulle få lite mat hit hem. Och det fick vi men det var ingen höjdare att promenera i det varma vädret med min tjocka jacka, jag höll på att smälta bort. Men det är kanske bra att svettas ut allt onödigt som finns i mig. Imorgon är min dag fullbokad, på förmiddagen kommer Stians mormor,morfar och hans mamma hit och min förståelse för norska är ju inte den bästa om jag säger så, det är bara hoppas att jag förstår lite grann om vad dom säger. Sen när dom har avrit så ska vi börja knalla ner till mor min och äta tacos och sen blir det myyys med Julia och gänget. Det kommer att bli en bra dag tror jag, bara gossen sover någolunda inatt så blir det super!  

4 mars

Lusten till att städa försvann som en vind och kvar finns allting, till imorgon. Började sten hårt mina godingars låt! Ne men jag orkade faktist inte städa det får vänta har så mycket annat för mig så det känns inte så noga om det är lite damm i nått hörn. Men snart hoppas jag på att min städ stud är inkommen. Har som egentligen inget att skriva om, så det känns lite onödigt men någons tråkiga tid hoppas jag att jag förgyller med ett inlägg om ingenting. Nu blir det stor mys framför tvn! 

4 mars

Läkarbesök var vad morgonen hade att erbjuda sen forsatte trippen upp på stan och sen vidare en extra runda. Det var min första riktga promenad på hur länge sen som helst och det var hur skönt som helst,kan jag lova. Fast de enda var att jag hade klätt på mig lite för mycket. När vi kom hem så sov alvin fortfarade så jag tänkte att jag också kunde ta en powernap men nej visst inte, han vaknade dirket jag la mig ner så försökte lura han lite att han forfarade var trött men det gick inte. Men efter ett tag slocknade båda igen. Så nu när jag har nya krafter så ska jag ta och diska och kanske städa lite, om lusten fortfarande finns kvar efter disken vill säga!


3 mars

Idag kom linnea och axel förbi och dom hade med sig fika, så vi har fikat bulla och druckit cola. Mmm, mycket bra tänkt. Fast jag hade ju bulla men färska skadar aldrig. Vi kom just hem har varit och promenera, man måste ju passa på när det är varmt ute fast det blåste lite kallt men det var skönt ändå. Idag fick Stian sina kläder som han har beställt och han vart mycket nöjd när allt passade så nu vart jag också sugen på nya fina kläder så jag ska ta och kika om jag hittar något att klicka hem. Snart är det fredag och det innebär att jullan anländer till kiruna, gud vad vi ska mysa då. Det har vi saknat och Alvin vill nog veta vad du är för någon. Ne nu ska jag ta och snosa lite sen blir det middag!

2 Mars

Gossen sov på hur länge som helst idag, han vaknade först vid halv 12 så då fick han i uppgift att väcka stian och det klarade han hur bra som helst. Mormor och Ukki skulle dyka upp idag så får se när dom kommer jag har en känsla av att dom kommer ganska så snart. Så få se om jag har rätt. Jag har inget planerat idag så jag ska bara mysa på hela dagen och det kommer att bli skönt!
 
jesuslikande pyjamas!

1 mars

Sist jag skrev ett inlägg här satt jag med värkar men jag trodde bara att jag ätit något gammalt men så det kan gå. Vid 5 tiden på morgonen började våran resa ner mot gällivare och allt gick bra, klockan 13.37 om man ska vara exakt så kom Gösta/Alvin/Ture till världen. Förlossningen och allt annat gick bra och barnmorskorna var super bra och såklart var mamma och Stian de med. Vi fick komma hem idag efter att pku:et var taget så vi var hemma efter 5 någon gång. Väl hemma kom Nisse,Axel och Ante förbi och kollade på ponken men han var inte alls lika intresserade som dom,han var trött. Just nu sitter Stian och spelar skate och visar åt lillen vad han kommer att pyssla med om några år, det ska läras i tid. Det får bli ett lite kort inlägg idag, känner mig alldeles för trött för något annat.
  
Vi har inte bestämt namn ännu men blir troligtvis något av dom där uppe.

RSS 2.0