30 juli

Idag har jag varit hurtig, två promenader fast ena var bara till stan och tillbaka men ändå. Sen när jag kom hem så kände jag att jag inte orkade sitta hemma och tråka som vanligt så jag stack ner till mormor och tur var väl de för hon bjöd på plättar, riktiga sommarplättar! Det smakade hur bra som helst. Har just kommit hem och kan ju inte säga att det är roligt att komma hem när det ser ut som det gör så just nu håller jag på att städa. Jag frågade Stian varför han inte ens hade haft tid att slänga tomma godispåsen, men jag fick som svar att soppåsen var full. Ja undra vad man gör då? Knepigt de där..   

28 juli

Madde har just åkt hem och här sitter jag och väntar på att mitt hår ska torka. Vi har färgat håret nu på kvällskvisten, maddes slinga blektes inte så mycket som hon hoppats på och jag ser ut som en tiger i håret nu när det har torkat. Men ska nog troligtvis fixa till de imorgon. Annars idag har jag packat ihop lite av våra saker som vi inte kommer att använda tills flytten men det mesta används ju så har bara kunnat packa in lakan och handukar och lite sånt där. STian däremot tyckte att hårtorken aldrig används så den har han packat ner. Jag använder den minst engång varje dag. Fast det är ju svårt för han och veta när han ligger och sover vid den tiden den används.Så den ligger för tillfället längst ner i en flyttkartong och längst in i förrådet så där får den ligga.Städat förrådet har vi också gjort och till hjälp var Stian fast han skulle bara slänga allt. Tur att jag var lite med annars hade våra vinterkläder rykt och hans dator saker. Alvin har varit med mamma idag så jag har varit lite alvin ledig, så det tackar jag för. Hoppas bara inte det där tolkas fel. Jag älskar min son det var inte så jag menade men vi fick lite gjort det var mer åt det hållet jag menade. Det är faktist lite jobbigt med de här just uttrycket när man skriver blogg. Jag tänker inte så mycket när jag skriver utan bara gör det och sen kan folk tolka det på ett dåligt sätt fast det inte var menat så. Jag vet inte om det har hänt så mycket mer idag utöver det vanliga. Jag tar nog punkt här och går och sover det behövs.
 

26 juli

Det finns inget som har gått sönder eller rasat i golvet så jag vet inte vad det kan ha varit som lät sådär. Men någonting var det vi vaknade för men vad? det förblir en gåta. På förmiddagen var jag och madde och handlade lite scrapbooking saker, det är faktist skit kul inte för att jag är så jätte inne i det där ännu men det kanske kommer, vi får se. Madde höll på att gnälla p ådet där ganska mycket p åaffären men hon ågrade sig direkt vi kom hem. Sen har vi hållt på med de hela dagen och kom just från coop. Har handlat en big one åt stian och så vart de en pensel så nu kan jag måla Alvins fötter och händer.  Nu vet ni vad min syssla är bara gossen vaknar. 

26 juli

Nu har jag vaknat, duschat, ätit och lite sånt efter en läskig natt. Mitt i natten vaknar jag av en smäll eller det lät exakt som att någon slog i väggen. Jag vart skiträdd men ändå är man ju tvungen att veta vad som låter sådär mitt i natten så jag smög så att om det var någon som var här inne inte skulle höra mig. Kollade överallt men jag kunde inte hitta någon lösning. Gick och la mig i sängen igen och läste lite, somnade om men vaknar ännu en gång av en smäll och nu vaknade Alvin också, men nu trodde jag att jag visste lösningen. Trodde det var doftkuben på toan som ramlade ner för det lät som att något i glas gick sönder. Men när jag öppnar toadörren så var det ingenting som hade rasat någonstans och just då kan jag säga er att jag var livrädd. Försökte väcka Stian men han sov bara på och lyssnade inte ens på mig. Har fortfarande inte kommit på någon lösning på vad som kan ha smält och vad som är av glas som kan ha åkt i backen. Det där gjorde ju inte min rädsla bättre. Nu kommer jag ha svårt att somna i veckor om jag känner mig själv rätt! 

25 juli

För övrigt så är det någon som behöver eller vet någon som behöver ett badkars skötbord? Vi har ju nämligen ett men eftersom vi ska flytta och det inte finns något badkar så blir det ju inte så jätte lyckat. Bara använt i 5 månader och vi köpte det för 600 på järnia. så kanske 300? eller något. :)

Måste förklara mig lite om det här inlägget det är så att jag inte kommer in på kiruna.cc för det är spärrat och man måste skriva någon kod, men stian har lovat att skulle fixa det men det händer inget. Så kunde inte sätta in annons så jag får väll försöka på det här sättet först!

25 juli

Jag gick till mamma men middagen var jag tvungen att hoppa över. Gossen vart akut trött trodde jag så bäddade ner han i vagnen och tog en promenad ner till lompis men Alvin vägrade somna men han var tyst i vagnen! De ni, det är inte varje dag det händer så det var extra kul. Eller ja nu har han ju blivit bättre på det än vad han var tidigare så det är ju skönt! Imorgon hade jag tänkt att promenera en lite längre sväng hoppas bara att vädret blir bra. Det behöver inte bli varmt men det behöver inte regna i alla fall, eller vad gör det jag har ju en regnjacka nu så det ska väll inte göra något. Snart blir Alvin 5 månader, på måndag lite mer exakt. Han börjar bli stor nu, det märks att han är en tungviktare när man har han i bärselen eller bär han i famnen. 8 kg är inget att leka med, jag måste ju ha grädde i brösten! Nånå ska inte klaga han blir ju inte lättare precis och jag får ju lite muskler, eller ja det hoppas jag. Fick för övrigt med hans prat på film idag, har tidigare bara fått med när han oaar men nu fick jag med när han spänner hela kroppen och han liksom skriker, fast glatt! Han är för söt min lilla trollunge. Ne nu ska jag för andra gången försöka mig på en smörgås. 

25 juli

Idag har jag inte gjort så där värst mycket så har inget att skryta om anledningen för att jag skriver just nu är att jag har tråkigt. Ensam med gossen just nu försöker invänta hans trötthet men den verkar inte alls komma. har kommit från coop för ett tag sedan tänkte köpa vattenfärg men det fanns inte. Tog en glass av Julia på vägen hem och det var gott. Ska knalla ner till mamma och gänget tror jag bara alvin vill ta en powernap för annars skriker han bara. Ne nu måste jag ta och äta det har inte blivit mycket av det idag mjukglassen och en macka på morgonen så jag förstår varför jag ser stjärnor. 

22 juli













Min helg i några bilder!

22 juli

Nu har vi kommit hem från våran "minisemester", jag och Alvin följde med mamma och gänget till stugan i några dagar. Vi hade det jätte mysigt, ganska fint väder också. På Söndag kvällen kom Madde förbi och stannade över natten, trevligt med lite sällskap nog för att mamma och dom också är sällskap men jag hade inte tänkt att madde skulle dyka upp så det var roligt. Vi bastade och lite sånt, Nisse, Axel och Svea badade men så hård var inte jag. Igår kom Linnea och Connys barn förbi så då var det full rulle om jag säger så. Nu har jag hunnit kolla ett avsnitt av paradise hotel som jag har missat och har två kvar men dom sparar jag tills senare. Få se vad som händer nu, har bara en uppgift och det är att starta diskmaskinen men det går ju snabbt så få se vad som väntar. Imorgon ska Stian jobba och jag tror att jag och Alvin ska gå ut och gå bara vi får hem vagnen på något sätt. Men det löser sig. På tal om jobb så har stian fått för sig att han ska söka jobb i Norge. Han jobbar två veckor är hemma tre så det hade ju vart ganska så ensamt men det får väll gå om han vill och får jobbet vill säga. Nu ska jag drömma mig bort på fritidsresor. Lägger in någre bilder sen senare.


16 juli

Nu kände jag att det var dags för en liten update, efter många om och men. Mina senaste dagar har vart proppade med saker känns det som. Alvin tar ju upp en hel del tid men det är han värd, sen har jag tvättat kläder och det tog två dagar, sparade det tills stian började tjata om att hans kalsonger började ta slut så då kände jag att det var nog på tiden att ta tag i det tråkiga. Städat har jag också gjort men det syns inte nå mer, men jag har gjort det i allafall. Myst en hel del och så har jag och Alvin kollat paradise hotel, tur att han är så liten så jag får kolla såna där snuskiga serier ännu. Snart kommer jag få vara uppe på nätterna och kolla istället. Jag vet inte vad det är med programmet som gör de så speciellt men jag har alltid kollat och nu har det nog gått lite överstyr när jag börja kolla danska avsnitt men vad gör man när sverige inte gör sådana program längre. Jag satt och kollade bilderna idag som är fotade under förlossnigen och sedan bilderna från då vi var på bb. Alvin har ju blivit jätte stor, var tvungen att kolla på kläderna som han hade på sig när vi for hem och dom var i allra minsta lagret. Sjukt att tiden går så fort, blir ju rädd när man tänker på det. Snart börjar han dra hem tjejer och sånt, då är det faktist ganska skönt att han är liten. Jag har också funderat på om jag ska bli en sådan där mamma i mommas boy, ska vara med och bestämma Alvins fru. HAha ne det ska jag verkligen inte bli jag ska bli som min mamma, tror jag. Ska försöka i allafall. Det blir en utmaning men utmaningar gillar jag ju så. Jag och Stian håller ju på att spara pengar till nästa sommar kanske en utomlandare eller något annat skoj, men det går inte så bra, vi är som man var när man var mindre och hade spargris. Vi sparar pengar dit men sen om suget på en glass kommer upp då vänder man grisen och tar med en kniv så får vi ut glass pengar. Helt onödigt att vi ens låtsas spara men tanken är ju där och det är väl det som räknas. Ne nu my ladies blir det sängen. Ska försöka skriva lite oftare men jag är expert på att skjuta upp saker och sen blir det ingenting av det istället.  

9 juli

Just nu sitter jag nyduschad och väntar på att min gosse ska komma hem, Linnea har lånat med honom och dom skulle ut och gå. Har inte gjort så mycket tog en vila på morgonen och det slutade med att jag inte hade ro till att sova, Konstigt, jag vet. Första gången jag har varit med de. Men jag klev upp och en stund senare kom Ante förbi på kaffe så har suttit och snacka lite skit. De är väll det jag har hunnit med. Senare idag vet jag inte vad jag ska hitta på, ska försöka att hinna med och plocka lite.Ne nu ska jag hoppa i kläderna och slänga i mig lite mat. 

8 juli

Har just kollat på en ny lägenhet, den var jätte fin helt nyrenoverad. Det enda som inte var helt nytt var toaletten, men det hade jag kunnat leva med. Ett jätte fint stort kök, där hade nog middagen suttit bra. Ett mindre tvrum med en svartvit fondvägg där våran soffa hade passat perfekt! Garderober längs hela väggen i sovrummet, det hade funnits plats till alla våra kläder och det hade nog blivit över en garderob så Alvins kläder också hade fått plats. Den var på bottenvåningen så promenader hade varit ett faktum! Men sen få veta att tvättstugan är gemensam med alla andra hus, det tar alltså veckor att få en tid. Om vi inte hade köpt en men det är ju det pengar.. Och hyran var 1000kr lägre än den vi har nu men då tillkommer el och vatten och bredband måste vi ju också ha så då kommer vi säkert i samma prisklass. Det kändes lite surt att först få veta det efter att ha varit och kollat och drömt sig bort lite. Jag hade ju räknat med att tjäna in tusen kronor varje månad :) 

7 juli


Dubbelgrattis jullan, till 18år och körkortet!

7 juli

Det var ett tag sedan jag skrev sist, men det har sina skäl de med. Har försökt skriva två dagar men har kommit till halva inlägget och sedan har jag fastnat så nu ger jag det ett försök till. Mina dagar har inte varit allt för händelse rika, men igår fyllde julia 18 så var på stan och köpte en present åt henne och det hela drog ut på tiden, mamma var med Alvin och tanken var att vi bara skulle snabbt på stan och sedan ner till henne. Men som sagt tog det mycket längre tid än beräknat. Väl hos henne fösökte Stian fixa deras dator men utan resultat. Så han var sådär lagomt arg när vi åkte hem som vanligt när inte något går som han har tänkt. Sen sprang jag lite snabbt förbi julia och grattade henne och åt tårta. Sen när jag kom hem så lagade jag äntligen middag klockan 8 på kvällen och jag tror aldrig att makaroner har smakat så gott som igår. Sen vart det en lugn kväll framför tvn och gud vad jag gillar dessa kvällar! Idag har jag inte gjort så mycket men desstomer har jag gjort i natt. Alvin skulle inte sova så har suttit upp och sovit med han vaggandes i famnen och ni vet när man just håller på och somna när huvudet börjar nicka då blir man ju så avslappnad så man ligger blixtstilla, just i det skedet börja han ooa så då fick jag börja om från nummer 1 igen. Stian har inte ens märkt att jag har varit vaken halva natten, han gick och la sig på soffan redan första gången han börja svammla. Tänk om jag skulle testa samma metod? När gossen vaknar så går jag och lägger mig på soffan, det hade ju varit himmelskt skönt men synd att inte stian funkar så. Men jag fick min vila sen på förmiddagen idag, det var en välbehövlig vila. Men nu har jag lyckats få något i bihålorna tror jag, har ont i kinderna ut mot öronen, så det är nog troligtvis det. Trodde först när jag vaknade att jag hade huvudvärk men jag har nyss konstatera att det inte kan vara skallen jag har ont i för när jag trycker under ögonen känns det som att något ska komma ut ur öronen. Nu ska jag ta och avrunda min son behöver mig hör jag. 

1 juli

Och tiden springer bort känns det som. Nu ska jag vara en liten glädjedödare men snart börjar faktist eran skola. Det är inte länge kvar. Och tänk när ni börjar skolan så är det bara ett halvår så börjar jag igen. Jag får lite ångest om jag tänker på de om jag ska vara ärlig. Jag är ett år efter i skolan men fy fan vad jag ska plugga! Säger jag nu ja men sen när jag sitter där så har jag tankarna någon helt annanstans. Ne men igår var jag faktist och gjorde min första sommar aktivitet, 10 på kvällen, vindstilla, mygg som var hungriga och så midnattsolen. Jag och Fl vann stort, vi kan det dära med att kasta vedträn. Det var kul. Det vart förresten festivalen för min del också på lördagen, Ante ställde upp som barnis så jag och Stian var och rastade oss lite grann. Det var kul mycket folk och sådär. Just nu sitter jag här smälter pizzan och lyssnar när Stian och Axel snackar och spelar. Ska sätta in lite bilder från dom senaste dagarna. 


RSS 2.0