13 mars

idag på dagen har vi varit ute och promenera, vi skulle till leklandet men det tar vi någon annan dag istället. Vi skulle även äta hos pappa men det vart inget som vanligt, kanske imorgon det  med. Under våran promenad så tyckte jag att Alvin vart lite för tyst och jo han somnade så jag fick vända nästan direkt. Han myser så mycket när det skakar lite i pulkan så han har det tufft att hålla sig vaken. Nu vart tvätten klar så ska slänga upp den och sen hinner jag köra en till innan klockan tio. Sen blir det melodifestivalen och chips.

12 mars

Igår hade jag en mysig dag. Det vart inte mycket gjort men gud vad vi mös.
Vi målade.
Efter det så tog vi ett bad och fick rena kläder på oss.
Vi åt plättar och därmed så var renheten borta.
Men däremot har vi inte haft en lika mysig natt, Alvin har varit vaken och skaka galler och när det var dags att stiga upp för morgonen hade det varit skönt om han hade haft en inbyggd snooz. Men så är inte fallet så det var bara att hoppa upp och fixa med frukosten. Nu har jag kört han på dagis och det är sista inskolnings dagen. Jag ska hämta han klockan 11.30 så han får sova hemma idag. Då ska jag också kanske ta en vila få se hur det går. Jag brukar alltid fastna i något tv- program och just när ögonen håller på att gå i kors så vaknar alvin. Jag gillar trötta kvällar, inte då när man är grinig och så utan när man ska lägga sig och kolla det programmet man har väntat på hela veckan så hinner man inte ens se till första reklamen så sover man. Det är skönt, då vet man att man har gjort något under dagen och att all energi är slut. Som förut då kunde jag ligga i sängen och snurra i timmar innan jag ens vart trött men nu jäklar har jag inte ens den chansen. Det är en härlig känsla. Jag gillar när det händer saker. Nu ska jag ta mig till badrummet och hoppa i ett koka hett bad så man är röd och svullen när man kliver upp.

11 mars

Mina planer gick sönder direkt. Alvin hade bara sovit en timme på dagis och det resulterade i en sovandes gosse redan i bilen på väg hem. Nu ligger han i vagnen och sover och ja funderar på vad jag ska göra. Hade jag varit kaffedrickare och rökare hade jag tagit mig en kopp kaffe och tänt en cigg och gått ut och suttit mig på balkongen som min granne. Det ser härligt ut, men nu är jag inte det. Vi får väll se vad han där uppe har bestämt att vi ska göra.

11 mars

Just nu håller jag på att försöka få tiden att gå snabbare än vad den gör, vilket inte är så enkelt. Jag har dammsuga, skurat, laga mat, suttit här och kollat tv. Jag vill hämta hem Alvin så vi kan åka och göra lite äventyr, jag vill ut ut ut i det fina vädret. Jag vill göra massor. Hoppas han också är lika på g som jag fast det tror jag. Det här att vara ensam är nog inte riktigt min starka sida. Jag blir knäpp, jag vill vara bland folk, jag vill göra en massa roliga saker. Jag ska göra det. Snart bara klockan kan slå två.
En slarvig mamma och en busig Alvin.
Och alvins 1år tårta som mormor hade gjort!

8 mars

Jag är less på alla fördomar om oss unga mammor. Jag vet att jag också är en sådan där som dömer folk innan jag vet någonting om saken. Man varför gör vi det? Det är det precis samma regler för en som är trettio som också har fått sitt första barn som det är för mig. Vi vet ungefär lika mycket, jag är inte en sämre mamma än dom som är mycket äldre än vad jag är. Jag kan garanterat ta hand om mitt barn lika bra som dom och jag kan lova att jag älskar säkert mitt barn lika mycket som dom älskar sitt. Det är det enda som jag har tyckt har varit jobbigt med att ha barn, alla viskningar, all skitsnack, alla spydiga kommentarer och dom fällande blickarna. Dom har då varit mycket mer "jobbiga" än vad alla vakna nätter har varit. Men nu har jag kommit till en punkt där jag verkligen inte orkar lägga energi på sånt. Men ändå kom jag på mig själv idag innan jag och Alvin skulle på dagis , jag måste kolla så att han inte har en endaste liten smutsig fläck på kläderna. Dom ska vara torra, rena och hela. Inte urtvättade, inte försmå,inte förstora. Jag tvättade hans öron, kammade hans hår och petade snoret ur hans näsa. tvättade händerna och tog bort lite tåludd. Han som aldrig har försmå eller förstora kläder annars heller. Men grisigt kan det bli ibland om han äter själv. Allt det här gjorde jag endast för att ingen ska kunna säga något om något. Alla barn är nästan snoriga vid den här tiden men jag tänker alltid om. Och det där om:et kan både vara bra och dåligt. När jag hämtade alvin en och en halvtimme efter, såg jag då att jag hade gjort allt det här bara för att ingen skulle ha något att gnälla på. Nej det gjorde jag inte han hade till och med mjölk i håret. Men dessa fördomar tar kol på mig. Och där tar jag punkt för jag ska faktiskt ta en sådan där powernap.

6 mars

Just nu sitter jag och väntar på malin och ronja men känner jag dom rätt så dyker dom nog troligtvis inte upp. Mina tre och en halvtimmes sömn börjar visa sig om jag säger så och bara för att jag är så sjukt trött så ska Alvin jäklas. Men nu sover han fast i vagnen, där han inte borde sova men men han sover iaf och han lät ju ändå vakna vilken minut som helst.  Min kamera har jag glömt hos elina så jag får vara utan den imorgon och det är så jäkla typiskt det också att jag ska glömma den och sen orkade jag inte hämta den idag, malin kanske kommer med den. hoppas hoppas. Bara för att jag skulle behövt den imrgon på morgonen. Inte alls min dag idag men jag tar igen det imorgon. Nu ska jag ligga och slappa på soffan och vänta på dom dära.

5 mars

jag är rastlös, Alvin har sovit alldeles för länge börjar jag märka. Vi hann aldrig till mallanmålet till dagis eftersom han sover som en stock och jag har inte mage att väcka han. Han får vakna när han vill istället så är han pigg och glad.

Min tankar flyger lite vart dom vill har jag börjat märka. Jag VET vad som hade varit bäst för oss men det svåra är att ta det klivet. Jag har så dåligt samvete så det inte är sant. Usch vilken vidrig människa man är egentligen, tänk vad mycket skada man egentligen gör och hur lite braa saker man gör. Det är hemskt! Jag ska nog börja ett nytt liv snart men det är det där jobbiga steget att ta. Ett beslut är hur lätt som helst att fatta men att sedan utföra det brukar var knixiga. Ne nu ska jag sluta skriva gåtor här som folk sen kommer att förvrida och det slutar inge bra. Nu ska jag ta mig en macka som får bli dagens middag.

5 mars

Det har gått över ett år och ännu viskas det om mig på coop. Jag förstår inte att jag kan vara så intressant. Aja som skrivet så har jag varit på coop och stan en snabbis det tog inte ens en timme och göra allt så det var verkligen en snabbis. Nu ska jag bara vänta på att min gosse ska vakna och sen ska vi åka till dagis och äta mellis. Fast det känns lite ovärt att endast åka dit för att alvin ska äta sen hem alltså max en halvtimme kommer vi att vara där. Men det är säkert bra för någonting. Så det blir säkert bra! Ikväll står det party på schemat och jag har höga förhoppningar om denna kväll. Hoppas det blir kul och det blir det säkert. Nu ska jag ta och spela lite.

4 mars

Har precis kommit hem från dagis, idag har jag suttit i personalrummet i princip hela tiden vi har varit där. Alvin han har fullt upp hela tiden han stortrivs. Det känns skönt, fast han grinar när jag går men han slutar nästan direkt så det är ju bra. I personalrummet när fröknarna hade rast så diskuterades prioriteringar i olika familjer och felaktiga prioriteringar. Det ena "laget" menade på att småbarnsföräldrar prioriterar fel när dom köper märkeskläder, den häfftigaste vagnen, den fränaste pottan osv. Dom tyckte att det var onödiga pengar som skulle läggas på föräldrarna istället. Det andra "laget" Tyckte visst att man kunna unna barnet alla dess häftiga prylar men att man skulle ha råd till annat också. Helt plötsligt så frågar dom mig vad jag tycker, jag visste inte riktigt vilket parti jag skulle ta, det var verkligen en laddad diskussion. Sen kom frågorna en efter en. Vad Alvin hade för kläder ? Vad han hade för vagn? Ja allt. Det slutade iaf med att jag hamnade mitt emellan eftersom jag försvarade mig lite fint och sa att jag har knappt köpt något av dom coola prylarna själv. Då bestämde dom sig för att gå, jag mer lättad åt det än andra. Det här är nog det närmaste parti valet jag kommer! Men nu när jag kom hem började jag fundera på om jag ska sälja iväg hans två reima overaller. För när nästa barn kommer så kommer man ändå inte vela ha något gammalt. Fast dom är ju knappt använda eller den gröna höst/vår overallen är max använd 20gånger. Så jag står och tvekar. Nu ska jag hoppa i bilen och ratta upp till banken måste sätta in lite pengar på mitt kort!

3 mars

Tiden går så fort om dagarna så jag hinner inte riktigt med bloggen. Nu har Alvin och jag varit på dagis i 3dagar och personalen är bra, söta och alvin gillar dom också. Men sen är det ju det där att jag har det så svårt att se det bra ifrån allt. Ser jag ett fel så hänger jag upp mig på det och där står jag med ett fel som förstör så jäkla mycket. Men det blir säkert bra. Han var så söt idag när alla andra barnen var ute så peka han mot skafferiet och sa kaka. Han hade rätt det fanns kaka där inne och han fick en. Han är för söt. Just nu ligger han ute och sover och det börjar bli dax att vakna snart, då ska vi först äta sen ska vi handla på coop och så måste vi förbi skolan en sväng och hämta lite böcker. Jag hatar när Stian jobbar hela dagarna, det är så tråkigt att vara ensam hela dagar. Så om någon har lust att komma förbi så ring mig. Ne nu ska jag hänga upp tvätten så jag hinner med det.

1 mars

Idag har vi varit vaken tidigt redan kvart över sex, skönt med tidiga morgonstunder ibland. Dagen blir så mycket längre. Idag ska vi till Alvins blivande dagis och hälsa på så ingen skola för mig på hela veckan. Skönt men så långt eter jag kommer att ligga i alla ämnen. Men det är sånt man får ta. Hoppas det är en bra avdelning med fin personal. Ne nu ska jag ta och blåsa håret och sen bär det av!

RSS 2.0